На 14 септември ще гласуваме бюджета на общината за 2023

...
 На 14 септември ще гласуваме бюджета на общината за 2023
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Реален е рискът София да остане без бюджет

 

На 14 септември ще гласуваме бюджета на общината за 2023 година Огромно забавяне – поради неналичието на държавен бюджет до неотдавна. Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Той предизвести, че има действителен риск София да остане без бюджет въобще. Това би означавало най-малко 6 месеца, от тук до февруари, безвремие и безпорядък в София, посочи Георгиев.

Според него идващите локални избори замъгляват здравия разсъдък на политиците. „ Моят апел към съветниците от Демократична България е да не разрешават бюджетът да падне жертва на изборите “, съобщи Георгиев пред БТВ.

Във Facebook Георгиев показва за какво София би трябвало да има бюджет за 2023 година:

Без него няма да можем да увеличим заплатите на артистите и работещите в Театър София, Малък Градски Театър " Зад канала ", Театър Възраждане и Столичен Куклен Театър и общинските културни институти, макар че с финансовата дисциплинираност, наложена от кмета Фандъкова, са обезпечени налични средства;

Работата по изгражданите 100 км канализация в София сега, ще блокира и града ни ще стои разкопан. Ако това е част от акцията на някои партии за локалните избори, уверен съм, че няма да бъде оценена позитивно от столичани.

За да работи градският превоз без спиране до края на годината са нужни в допълнение средства, които са планувани в плана за бюджет.

Увеличаваме вложенията по програмата за детски площадки от 3 млн. лв. на 5 млн. лв.. Едва ли би трябвало да обосновавам, че това е значимо за децата и родителите.

Коментира и тематиката за пътната сигурност, като благодари на всички депутати, които са подкрепили на първо четене законовите промени, готови от екипа му и народни представители от ГЕРБ. С тях се разрешава на Министерство на вътрешните работи да глоби за нарушавания на пътя и през общинските камери.

" Мярката е дисциплинираща и чакаме бързи резултати против джигитите, които си мислят, че за тях разпоредбите не важат. Надявам се скоро да бъде дефинитивно призната, с цел да стартира да се ползва час по-скоро ", акцентира Георги Георгиев.

Ето и цялостния текст на неговата обява в обществената мрежа:

На 14 септември ще гласуваме бюджета на общината за 2023 година Огромно забавяне – поради неналичието на държавен бюджет до скоро. За страдание, има действителен риск София да остане без бюджет въобще. Това би означавало най-малко 6 месеца (от тук до февруари) безвремие и безпорядък в София.

Идващите локални избори замъгляват здравия разсъдък на политиците. Моят апел към съветниците от Демократична България е да не разрешават бюджетът да падне жертва на изборите.

Бюджет на София за 2023 година би трябвало да има тъй като:
- Без него няма да можем да увеличим заплатите на артистите и работещите в Театър София, Малък Градски Театър " Зад канала ", Театър Възраждане и Столичен Куклен Театър и общинските културни институти, макар че с финансовата дисциплинираност, наложена от кмета Фандъкова, са обезпечени налични средства;

- Работата по изгражданите 100 км канализация в София сега, ще блокира и града ни ще стои разкопан. Ако това е част от акцията на някои партии за локалните избори, уверен съм, че няма да бъде оценена позитивно от столичани.

- За да работи градският превоз без спиране до края на годината са нужни в допълнение средства, които са планувани в плана за бюджет.

- Увеличаваме вложенията по програмата за детски площадки от 3 млн. лв. на 5 млн. лв.. Едва ли би трябвало да обосновавам, че това е значимо за децата и родителите.

Накратко, имаме 4 дни да се обединим в името на 2 милиона души. Те го заслужават.

По тематиката за пътна сигурност - благодаря на всички депутати, които поддържаха на първо четене тази седмица законовите промени, които подготвихме с екипа ми и народни представители от ГЕРБ. С тях се разрешава на Министерство на вътрешните работи да глоби за нарушавания на пътя и през общинските камери. Мярката е дисциплинираща и чакаме бързи резултати против джигитите, които си мислят, че за тях разпоредбите не важат. Надявам се скоро да бъде дефинитивно призната, с цел да стартира да се ползва час по-скоро.

По тези и други тематики говорихме с Цветанка Ризова в Лице в лице по bTV.

 

 

Инфо: epicenter.bg

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР